
اول به این خبر توجه کنید :
قائم مقام وزیر علوم،تحقیقات و فناوری از حذف پایان نامه در دوره کارشناسی ارشد خبر داده است.دکتر محمد حسینی درباره تغییرات احتمالی در دوره های کارشناسی ارشد گفت: امسال قرار است برخی دانشگاه ها، شیوه جدیدی را بیازمایند که در آن «آموزش» محور قرار می گیرد. بر این اساس دیگر پایان نامه خود به خود از گردونه کار خارج می شود، چرا که این امر وقت بسیاری از دانشجو را می گیرد و «استاد راهنما» هم به واسطه این که درگیر پایان نامه است، نمی تواند به سایر امور رسیدگی کند.
حسینی افزود: با توجه به اینکه ۸۸ ، سال اصلاح الگوی مصرف نام گرفته است ما هم سعی داریم دوره کارشناسی ارشد را سریع تر و کوتاهتر برگزار نماییم.
وی در پاسخ به این سوال هفته نامه امید جوان که چه جایگزینی برای پایان نامه تعیین شده است؟ گفت: در روش مذکور جای پایان نامه را چند واحد درسی می گیرد که بر سرعت کار می افزاید و باعث می شود ما بتوانیم دانشجویان بیشتری را وارد دوره های کارشناسی ارشد کنیم.
آنچه که در اینجا به نقل از قائم مقام وزیر علوم گفته شده حرف ِ خوبی نیس و به قول ِ خود دکتر حسینی، هفتهنامهی امید جوان سخنانش را تحریف کرده .
…براساس این تصمیم در دوره کارشناسی ارشد دو شیوهی «آموزش محور» و « پژوهش محور» بهصورت آزمایشی اجرا خواهد شد. شیوه آموزش محور تنها در ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور و آنهم به صورت اختیاری اجرا خواهد شد و دانشجویان این ۱۴ دانشگاه میتوانند انتخاب کنند که پایاننامه ارائه دهند و یا به جای آن چند واحد اضافهتر بگذرانند.
هدف از این کار چیه؟
وزارت علوم معتقد است که در حال حاضر از ۶۸۰ متقاضی ِ کنکور ارشد فقط ۴۰ هزار نفر در کنکور پذیرفته میشوند . به عبارتی دیگر وزارت علوم میخواهد که با کوتاه کردن دورهی کارشناسی ارشد از طریق حذف ِ پایاننامه تعداد بیشتری دانشجو در این مقطع جذب کند.
اما…
اگه به صحبتهای معاون آموزشی وزیر علوم در اینجا توجه کنید یه جمله در خصوص ِ افزایش ظرفیت کارشناسی ارشد جلب توجه میکنه :
…براساس برنامه پنجم ۲۰ درصد خروجیهای کارشناسی باید ورودی کارشناسی ارشد باشند…به عبارتی در چهار سال آینده بیشتر از توسعه کمی توسعه کیفی مورد اهمیت خواهد بود.
جدا از تناقضی که بین حرفهای دو معاون ِ وزیر علوم در مورد سیاست ِ کاهش یا افزایش ظرفیت کارشناسی وجود داره بحث ِ تناسب ِ بین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد هم مهم هستش.آیا واقعاً این افزایش ِ سرسام آور ظرفیت قبولی در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد برنامهریزی شدهست؟ فکری به حال ِ بیکاری ِ جمعیت ِاین جمعیت بعد از اتمام درس شده؟ من که بعید میدونم.
مطلب مرتبط:
http://www.1sarpanah.com/?p=231
سلام درست می فرمایید، البته نکته ای که ازش غافل بودید این هست که اون آقاهه دیگه قائم مقام وزیر علوم نیست و اون حرف ها رو یک سال پیش ایشون گفته بودن، وزیر علوم عوض شده و معاون های وزیر هم عوض شدن، و حرفی که بعد اما مطرح کردید مربوط به بهمن گذشته است و دولت دهم و وزیر جدید.
منظورم اینه که دولت عوض شده و وزیر هم تغییر کرده و این یعنی سیاست هاشون هم عوض شده، یعنی الزاما تناقضی وجود نداره.
@مجتبی,
اما «برنامههای چهارساله توسعه» رو واسه همین جلوگیری از تغییر ِ دلخواه ِ سیاستهای یه وزارت خونه نوشتن ، طبق ِ حرف خودشون در برنامهی پنجم توسعه گفتن که :
«براساس برنامه پنجم ۲۰ درصد خروجیهای کارشناسی باید ورودی کارشناسی ارشد باشند»
این جمله رو وقتی در کنار ِ جملهی افزایش ظرفیت کارشناسی ارشد میزاریم فقط میتونه یه معنی داشته باشه ، دولت باز هم قصد ِ افزایش ظرفیت کارشناسی و به تبع اون کارشناسی ارشد رو داره ، فراوانی ِ عرضه در مورد یک کالا باعث نوعی بی ارزشی و یا کم شدن ارزشش میشه.
سلام این برنامه خیلی بده اخه تمام افتخار ارشد به پایان نامه اونه اگر حذف بشه دیگه بی ارزشه